conjugare verbelor în limba spaniolă - verbele limbii spaniole la toate modurile și timpurile
Scrie verbul în orice formă și apasă "Conjugă":

Conjugă verbe în limba spaniolă

Conjugă orice verb din limba spaniolă la toate timpurile și modurile.
Introdu verbul în formularul de mai sus și apasă butonul "Conjugă"
Dacă nu știi forma de infinitiv introdu orice formă a verbului și îl căutăm automat (de exemplu: iba, estado, hiciere, etc )

La fel ca în limba română, verbele limbii spaniole conțin informații mult mai multe decât în limba engleză, printre care: timp, număr (singular și plural), persoană, politețe (tu/dumneavoastră), mod, aspect și diateză

Există 16 paradigme distincte de conjugare a verbelor în limba spaniolă (seturi de forme pentru fiecare combinație de timp și mod - timpul se referă la când are loc acțiunea, iar modul la siguranța sau nesiguranța subiectului), plus o paradigmă incompletă (imperativul), precum și trei forme non-temporale (infinitiv, gerunziu și participiu trecut).

Cele 14 timpuri regulate sunt de asemenea divizate în șapte timpuri simple și sapte timpuri compuse (cunoscute ca timpul perfect). Cele șapte timpuri compuse sunt formate cu verbul auxiliar haber urmat de participiul trecut. Verbele pot fi folosite în alte forme, cum ar fi prezentul progresiv, dar în tratatele de gramatică acesta nu este de obicei tratat ca un timp special, ci mai degrabă ca o construcție verbală perifazică.

Majoritatea celor mai folosite verbe sunt neregulate. Celelalte se împart în trei conjugări regulate, în funcție de terminația infinitivului: "-ar", "-er" sau "-ir". (Vocala din terminație a, e sau i se cheamă vocală tematică). Verbele "-ar" sunt cele mai numeroase si mai regulate; de obicei verbele noi adoptă forma "-ar". Verbele "-er" și "-ir" sunt mai puține și includ mai multe verbe neregulate

Verbe aleatorii: afinarse, aporrear, enmarañarse, entabicar, honorar