conjugare verbelor în limba germană - verbele limbii germane la toate modurile și timpurile
Scrie verbul în orice formă și apasă "Conjugă":

Conjugă verbe în limba germană

Găsește conjugari pentru orice verb din limba germană, la toate timpurile și modurile.
Introdu verbul în formularul de mai sus și apasă butonul "Conjugă"
Dacă nu știi forma de infinitiv introdu orice formă a verbului și îl căutăm automat (de exemplu: gewesen, gewollt, machend, etc )

Timpul prezent al verbelor din limba germană este format din infinitivul verbului. În germană, infinitivul se termină aproape mereu în "-en". Pentru a construi formele individuale, eliminăm "-en" din infinitiv și adăugăm terminațiile personale care leagă verbul de subiect (de ex persoana I, a II-a sau a III-a) sau număr (singular sau plural). Spunem că verbul se acordă cu subiectul, anume verbul arată persoana și numărul subiectului prin terminație, la fel ca în limba română.

Spre deosebire de limba engleză, în germană există o singură formă de prezent. Nu există prezentul continuu.

Verbele limbii germane se împart în cinci categorii:
 1. Auxiliare
  Verbele auxiliare sau ajutătoare se folosesc împreună cu alte verbe pentru a forma timpurile, ca de exemplu în română "eu am făcut" ("Ich habe gemacht")
 2. Modale
  Verbele modale se folosesc împreună cu alte verbe pentru a le indica modalitatea, adică dorința, abilitatea, permisiunea sau obligația de a efectua acțiunea: "Trebuie să mă asculți!" ("Du musst mir zuhören!")
 3. Verbe tari
  Formează trecutul (preterite) cu o schimbare de vocală (schwimmen / schwammen). De asemenea, verbele puternice au forma neregulată de participiu care se termină în "-n"
 4. Verbe slabe
  Formează trecutul adăugând o consoană la sfârșit (ich lerne / ich lernte)
 5. Verbe mixte
  Formează trecutul schimbând o vocală și adăugând o consoană la sfârșit (wir bringen / wir brachten)
Verbele slabe sunt toate regulate, ceea ce înseamnă că odată ce cunoști forma de infinitiv poți conjuga la orice timp urmând regulile de conjugare. Pentru verbele tari și mixte va trebui să memorezi câteva forme atunci când înveți verbulforms when you learn the verb.

Verbe aleatorii: einpflocken, enthalten , frühstücken , hinauswachsen , nachbekommen